Skip to main content

Berlin — Cerrahi teknoloji ve hizmet şirketi Caresyntax®, Almaya, Berlin’deki Avrupa merkezleri ile Türkiye, Adana’daki Adana Entegre Sağlık Kampüsü arasındaki bir “AMELİYAT” sırasında canlı bir video konferans düzenledi. Mobil video konferans birimi olan Teleport’u kullanarak Caresyntax®, Üroloji Cerrahı Op.Dr. Nevzat Can Şener ile bağlantı kurup , vakayı ameliyathaneden canlı yayınladı. Güvenli bağlantı üzerinden Dr. Şener, ameliyat sırasında Da Vinci cerrahi robotu tarafından çekilen yüksek çözünürlüklü videoyu paylaştı, sonrasında da gecikmesiz yayınladı.

Dr.Şener, “Robotik cerrahi yaygınlaştıkça özellikle öğrencilerin eğitimi ve en iyi uygulamaların dünya çapındaki uzmanlarla paylaşılması konusunda video konferans ihtiyaçlarım da artıyor” yorumunu yaptı.

Böyle bir çözüm, “cerrahinin geleceğinin” çoktan geldiğini gösterebilir: caresyntax® IoT çözümleri sayesinde cerrahlar, ameliyat sırasında, hastane dışında bile olsa herhangi biriyle görüşebilir ve rehberlik alıp cerrahi içerik paylaşıp notlar alabilirler (örneğin, bir ameliyat videosu üzerinde not alabilirler ya da gösterge işareti koyabilirler). Teletıp teknolojisinin gelişi, kırsal alanlarda uzman bakıma erişimin yetersiz olması sorununa doğrudan bir yanıt olmakla birlikte aynı zamanda, cerrahlar ve cerrahi ekiplerin robotları en etkin şekilde kullanabilmesi, klinik sonuçları optimize etmesi için yoğun eğitim ve alıştırma gerektiren robotik cerrahi alanında da oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır.

Berlin-Adana oturumu, Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlık A.Ş. Medikal Destek Hizmetleri Sorumlusu olan ve caresyntax® ile Adana arasındaki ortaklığın eş müzakerecisi olan Sn. Volkan Sülü tarafından sağlanmıştır. Sülü, “Çözümün kurulum kolaylığı çok etkileyiciydi. Tek yapmamız gereken Teleport’u ameliyathaneye getirip fişe takmak oldu” dedi.

Adana Entegre Sağlık Kampüsü, Adana, Hatay ve Osmaniye illerine hizmet veren ve Rönesans Holding tarafından geliştirilmiş olan 1.550 yatak kapasiteli bir “Kamu-Özel İşbirliği” hastanesidir. Ülkenin en yüksek performans gösteren ve en büyük kurumlarından biri olarak ameliyathanelerinin her birinde, çoğu caresyntax® tarafından tedarik edilen gelişmiş teknoloji bulunmaktadır. caresyntax® mesul müdürü Björn von Siemens, ortaklık hakkında şu yorumlarda bulundu: “Türkiye’de, dünya çapında dijital cerrahinin ön saflarında bulunan Adana Entegre Sağlık Kampüsü olarak bu kadar büyük bir projeye katılmaktan gurur duyuyoruz.”

Daha fazlasını öğren

Caresyntax®: https://www.caresyntax.com/

Rönesans Holding: http://ronesans.com/en/

Adana Entegre Sağlık Hizmetleri Kampüsü: http://adanasehir.saglik.gov.tr/